HTML

Hétköznapok tőlem,rólam,másokról,másoknak

csak tények és gondolatok :)

Friss topikok

  • Sheedy: Neharagudj, de a funky-s meg jazzes részt kihagytam, mert hogy őszinte legyek kicsit unalmas, meg ... (2010.03.23. 06:05) Siska vs. Fanka
  • Soprano: ez nem bosszú,hanem kicsit helyrerakom. ez jellemző is rá egyébként,van köztünk 8 év,mindig nyereg... (2009.04.03. 16:43) A fasz ki van már!
  • Soprano: mindenkinek van egy függősége,innentől kezdve eleve nincs értelme annak,ha valaki a másik ember eg... (2009.01.14. 16:04) Függőség
  • Soprano: áhh,ilyenkor már csak a hustleren normális műsor,azon meg nem alszok el :D (2008.12.16. 22:05) A barátságról majd később...
  • Soprano: öhmm,az ügyintézőssel nem erre gondoltam...:D na jó,felvázolom a szitut.bemegy a kövér pacák a ban... (2008.12.01. 23:49) 15-16 évesek vol 2. és a színészkedés

Linkblog

A Titok

2008.11.15. 01:58 Soprano

Megint írok bemelegítést,mivel így tudok csak igazán "jól" írni,de nem teszem meg egy külön bejegyzésben.

Szóval,nagyon rég írtam már (na jó,olyan régen nem),de mindig késztetést éreztem az írásra,csak éppen pont nem akkor,mikor a gép előtt ültem.Ilyenkor mindig más tereli el a figyelmem, azonban osztálytársam most szólt,hogy épp blogol miközben beszélünk msnen,és ez mint egy jelzés nekem szólt.Nem akart ő ezzel semmit mondani azon kívül, hogy blogol és pont arról ír,amiről nekem is mesél msnen, de nekem jelzés volt,hogy "Irány blogolni! Kicsiny olvasótáborodat is el akarod veszteni?" Na jó,a második mondatra nem is gondoltam,de tegnap ahogy néztem a statisztikát,volt olyan nap,hogy 0 látogató,0 feed,ehh,kicsit ciki,na mindegy.

Szóval mindig is hajt a vágy és újabb témák jutnak eszembe amikről majd szeretnék írni.Ilyen a Titok is,és mivel most aktuális,mert erről beszéltem valakinek a napokban,ezért szeretném ezt leírni,megismertetni,tisztázni veletek.

Erről a dologról először egyik barátomtól hallottam.Msnen nagyon lelkesen mesélte,hogy mennyire működik a dolog.Persze előtte még a könyvet is megmutatta,és mondta,hogy elolvasta.Szóval,nagyon lázba jött,mert ami a könyvben le van írva - szerencsére - elhitte.Aztán pedig a saját bőrén is tapasztalta,hogy mennyire működik is a dolog.

Szóval,a Titok: egy törvényen (ismétlem: TÖRVÉNYEN) alapszik,azaz nem feltevéseken,hitben vagy bármi máson alapszik.Rendes fizikai magyarázata van a dolognak,csak én ezt nem tudom olyan jól átadni,de azért megpróbálom.
A gondolatainknak frekvenciája van,és minden tárgynak vagy történésnek is ugyanígy van frekvenciája.Ha gondolunk valamire,akkor egy bizonyos frekvenciájú gondolatot küldünk az Univerzum felé(ajjjajjjj,itt már páran mondanák,hogy "na jóó,helyben vagyunk,megint egy újabb baromság,amivel meg akarják etetni a népet"),az pedig "meghallgatja" és segít neked a vonzásban.Magyarán a mágnes te vagy,csak ő az aki közelebb teszi hozzád a dolgokat,hogy tényleg magadhoz tudd vonzani,utána pedig már csak annyi a dolgod,hogy tudd is elfogadni.

Éééés most három napra rá újra folytatom.Ennyire félbemaradt és ennyire nem vitt rá semmi,hogy írjam.Na most eldöntöttem,hogy akkor befejezem.

Szóval az Univerzum hallja a gondolataidat.A gondolataidat,nem pedig mondatokat hall,hanem azokat hallja,amikre gondolsz.Nagyon tárgyilagos,vagy hogy is mondjam.De azért jó arc,csak sokan félreértik.Vegyünk egy példát:ha azt mondjuk,hogy "jajj,bár csak ne lennék ilyen szegény",akkor a szegénységre gondolunk,ergo szegénységet vonzunk be.Viszont azt nem értettem sosem,hogy ha valaki azt mondja,hogy "bárcsak több pénzem lenne..." akkor azzal miért nem pénzt vonz.Talán mert mást gondol,mint amit mond? Szerintem ebben van a megoldás. Ha gondolunk egy lányra sokat,az még nem azt jelenti,hogy meg is kapjuk,max. azt jelenti,hogy látjuk minden nap.Vagy ha gondolunk egy telefonra,akkor az van,hogy mondjuk másnap pont egy olyan telefont fog mutatni nekünk valaki,hogy "idefigyelj,új telóm van,ezt kapd ki!",és előveszi a zsebéből azt a telefont,amire te gondoltál.Micsoda véletlenek mi? Nem véletlenek.Csomószor előfordult már szerintem veletek is.Gondoljatok csak bele.Ugye-ugye? Anélkül,hogy láttál volna egyetlen egy műsorújságot,vagy a neten láttál volna bármi port.hu-s dolgot,esetleg egy ajánlót a tv-ben,kapcsolgatod a tv-t és pont az a film megy,amire tegnap gondoltál.Pedig senki nem mondta neked,hogy nyomni fogják a tv-ben,sehol nem láttad,olvastad,semmi.Mégis rágondoltál.Gondolhatod,hogy micsoda mázli,hogy pont rágondoltál...vagy hogy épp kapcsolgattad a tv-t.Nem mázli,így megy ez.Persze lehet itt gyártani az ellenpéldákat,de nincs értelme,mert lehet szarul bevonzani meg jól bevonzani.Ha valaki szarul vonz be,akkor pont azt kapja,amit nem akar(magyarán mindig arra gondol amit épp nem akar) vagy jobb esetben nem lesz semmi,viszont akkor meg ez lehet jó bevonzás is,mert sokan azt vonzzák be,hogy ne legyen semmi,azaz legyen semmi.Habár ha már egy dolgozatra gondol valaki,akkor már a kérés elküldve,viszont a pozitív gondolatokkal felül lehet írni,mert azok erősebbek.Jelen esetben pedig a semmi pozitív.Én például sosem gondolok ilyenekre,hogy dolgozat,nem töröm magam,és mikor ez van,akkor valahogy mindig elmarad a dolgozat,elfelejti a tanár vagy éppen én nem megyek iskolába.Erre is lehet mondani,hogy "de hát tudatosan nem mentél iskolába,így könnyű",de ha belegondolsz,akkor a végeredmény az,hogy nem volt semmi.

Ez ugyanolyan,mint mikor egy gyerek elolvassa a Titkot és beszámol róla a szüleinek.A szülők meg úgy vannak vele,hogy jól van,hadd higyjen benne,legalább jót tesz az önbizalmának.És amikor kér valamit karácsonyra,akkor csak azért is megveszik neki,hogy erősítsék az öntudatában,hogy a Titok működik.De a kedves szülők bizonyára nem gondolják,hogy végülis a gyerek teremtett.Ezt a folyamatot így hívják.Amikor a vonzásból valóság válik,az a teremtés.És a gyerek teremtett.A szülők meg megerősítették a gyereket a hitében,a gyerek meg már biztos benne,hogy ez működik.Mindenki gondolkozzon el egy pillanatra: hány olyan dolog van az életben,amit igazán akart mindenki,de tényleg,törekedett érte és tökre nem volt pesszimista az ügyben,és nagyon hitt benne,és nem jött össze mégsem? A válasz: egy sem.Ha valaki nagyon akar valamit,akkor megkapja.

Hihetetlen lehet most ezt így elképzelni,mert ahogyan a könyv is,így sokan a pénzre gondolnak.Arra gondolnak,hogy mennyire lenne jó sok pénzt keresni,és rengetegen olyanokat képzelnek be,hogy a bazi nagy házukból kimennek reggelenként és csobbannak egyet a medencéjükben.Elárulom,hogy aki szegényként nagyon magabiztos volt és valaha mert nagyot álmodni,az ma valószínüleg milliomos.A legtöbb gazdag ember meg tudja mondani,hogy csak hinnie kellett benne,hogy egyszer gazdag lesz ,és meg is kapta a gazdagságot.Történt valami olyasmi véletlenül? Vagy véletlenül jókor volt jó helyen? Nem véletlenül! Az a közmondás sem véletlenül jött létre,hogy "Mindenki a maga szerencséjének kovácsa." Persze ezt egy kisember máshogyan értelmezi.

Bárhol a világon az oktatás erre épül,persze ez már egy másik könyv,a címe Cashflow.Alkalmazottakat nevel.Nem vállalkozókat,cégtulajdonosokat és befefektetőket...az egész arra megy ki,hogy vagy legyen szakmád,vagy legyen szakképesítésed,vagy legyen érettségid,utána meg diplomád,de akárhogy is nézed,ezekkel alkalmazottnak tudsz elmenni,hisz ezért tanítanak,hogy ezt neveljenek belőled.És már egészen ovitól az egyetemig azt sulykolják beléd a szüleid és az iskola is,hogy ne akarjál te milliomos lenni,inkább tanulj és lesz egy jól kereső állásod.Havi 200 lepedő...ha igazából belegondolunk,kurva kevés.5-6x-osát kéne keresnünk.A vicc az,hogy a tanárok sem vágják ezt a nagy átbaszást,mert ők is át lettek baszva végülis,nem véletlenül csak tanítják azt,amihez nem értenek,de foglalkoztatja őket.

Nos,rengeteg híres felfedező,tudós és uralkodó volt a Titok birtokában.Ismerték,és tudták használni,de mindig elrejtették a nép elől,hisz ha ismerték volna a Titkot,akkor ki épített volna piramist? Kik gályáztak volna a hajókon? Kik mentek volna harcolni? Egyáltalán ki dolgozott volna? Na épp ezért tartották titokban. Aztán most pár okos ember összeült,elkezdett kutatni,és megírták ezt a könyvet.Pontosabban Rhona Byrne írta több sikeres ember segítségével,akik használják a titkot manapság is.
Mindenesetre az a pár ezer év tudattalanság annyira rányomta a bélyeget az emberek felfogására,hogy az emberek génjében van az ilyesmi dolgok csípőből való elutasítása.Én komolyan arra gondoltam legelőször,hogy átbaszás,és azért van,hogy ebből is pénzt lásson az író.És ezzel végülis igazolja magát,hisz a könyben leírja,hogy mondjuk pénzt vonz és ezzel a könyvvel pénzt is csinál.De aztán rájöttem,hogy MINDEN kultúrában,vegyünk bármilyen kultúrát ott van a vallás.Vagy totemeknek imádkoznak,vagy egy istennek,vagy több istennek,és minden kultúrában hívhatják másképp az istent,akkor is egy feljebbvalónak imádkoznak.Csak hogy szerintem ez a feljebbvaló az Univerzum,és azzal,ha imádkoznak az emberek,nem érnek el sokat.Vonzani kell.A kereszténység ezért egy kibaszott nagy átbaszás meg úgy alapjában véve a vallások.Mind humbuk és félre van magyarázva direkt.Mivel mindig is a legfőbb vallási vezetők mondták meg,hogy mi is az a kereszténység pl,így láthatjuk,hogy ők talán ismerték a titkot.Hisz nincs olyan,aki csak úgy odakerül egy igen magas vallási vezetői posztra.Oda keményen meg kell dolgozni és ez az álma minden egyházi vezetőnek,hogy egyszer Vatikánban ülhessen össze a többi haverral megbeszélni ezeket a vallásos dolgokat.Szóval,ők méltán mondhatják magukat sikeres embereknek,nem? Egy a lényeg,a sikeres emberek nagy része tisztában van a Titokkal.Vagy úgy használja,hogy nem is tud róla(túláradó önbizalom,egó és nagy álmok),vagy sejti a dolgot(pozitív vizualizáció) vagy pedig rendesen vágja is a dolgokat.De egy pesszimista gazdag ember sincs,az is biztos.Aki arra gondol,hogy egyszer elveszti a pénzét,az már rég elvesztette,vagy úgyis el fogja veszíteni.És nem a pénz teszi őket magabiztossá.Aki ismer egy ilyen embert is,az tudja,hogy ezek az emberek már a gazdagságuk előtt is magabiztosak voltak.Mertek álmodni,reménykedni,hát tessék,megkapták,amit akartak.Ilyen ez.Olyan,mintha bemennél egy boltba.A pénz a gondolat.Tehát ha van jó pénzed,azaz jó gondolatod,megkapod ami kell.Csak jóra kell gondolni és jól kell bevonzani,ilyen egyszerű.

Mindenkinek ajánlom a Titok c. könyvet.A titok.hu-n pedig a fórumban tapasztalatok olvashatóak és meglátjátok,hogy mennyire igaz,amiről én most itt beszéltem.
A másik könyv pedig amit ajánlok még az a Cashflow.Aki szeretne sikeres lenni,vegye meg,olvassa el ezeket a könyveket és gondolkozzon el rajta és használja a megszerzett tudást.Siker alatt nem csak pénzt kell érteni...csak hát a Titokban is így van leírva,eléggé pénzcentrikus a könyv,mivel ha olyan dolgokat emlegetnének benne állandóan,mint egészség,boldogság,akkor talán nem fogyna a könyv.A másik dolog amiért a pénz szerepel benne sokat az az,hogy a könyvben sikeres emberek mesélnek a titokról,hogy ők hogyan és mire használták.És mivel ők is emberek,így pénzt,házat,kocsit,gazdagságot vonzottak a legtöbben.Harmadik dologként még hozzátenném,hogy ezzel lehet a legjobban ábrázolni a dolgokat egy átlagembernek.Mert hát egy átlagembernek mi kell? A pénz,hát persze.

Na,mostmár elég volt tényleg a szövegből. Ajánlom ezt a két könyvet,és higyjetek benne,a sorsotok a kezetekben van,még akkor is,ha nehéz ezt elfogadni és felfogni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soprano.blog.hu/api/trackback/id/tr23769788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása