HTML

Hétköznapok tőlem,rólam,másokról,másoknak

csak tények és gondolatok :)

Friss topikok

  • Sheedy: Neharagudj, de a funky-s meg jazzes részt kihagytam, mert hogy őszinte legyek kicsit unalmas, meg ... (2010.03.23. 06:05) Siska vs. Fanka
  • Soprano: ez nem bosszú,hanem kicsit helyrerakom. ez jellemző is rá egyébként,van köztünk 8 év,mindig nyereg... (2009.04.03. 16:43) A fasz ki van már!
  • Soprano: mindenkinek van egy függősége,innentől kezdve eleve nincs értelme annak,ha valaki a másik ember eg... (2009.01.14. 16:04) Függőség
  • Soprano: áhh,ilyenkor már csak a hustleren normális műsor,azon meg nem alszok el :D (2008.12.16. 22:05) A barátságról majd később...
  • Soprano: öhmm,az ügyintézőssel nem erre gondoltam...:D na jó,felvázolom a szitut.bemegy a kövér pacák a ban... (2008.12.01. 23:49) 15-16 évesek vol 2. és a színészkedés

Linkblog

Eső

2009.02.04. 14:23 Soprano

Már több napja esik az eső kisebb szünetekkel. Nyomasztó hangulatot teremt... és reggel is sokkal könnyebb és jobb felébredni napsütésre.

Igazából az esővel nem az a bajom, hogy folyékony halmazállapotú és a gravitáció segítségével esik lefelé kis csepp formában, ha az,hogy egyszerűen nem tud hová elfolyni a leesett eső.
Ha lehetne választani esők között, én tuti ,hogy a szitáló esőkezdetet (amikor még nem nedves a talaj) vagy a kis szemerkélő esőt választanám. Legalább nem lennék annyira vizes és tócsákat sem kéne kerülgetni. Mert azok a fránya tócsák bizony 10 perc eső után már létrejönnek, és nem csak Hatvanban, hanem az egész országban nincs az megoldva, hogy normálisan elfollyon a víz. A legrosszabb mégis az, amikor még a járdán,és a járdán egy olyan mélyedés van,hogy összegyűlik benne egy 1 négyzetméter felületű pocsolya,és egyszerűen nem tudod anélkül kikerülni,hogy a járdáról ne lépnél le a fűre. A fűre. Addig még nem is lenne gond, mert te naív azt hiszed, hogy az tök jó, mert fű, és még talán meg is tisztítja a cipőd talpát. De hirtelen konstatálod , hogy kicsit megsüllyedtél a talaj lazasága miatt. Saras lesz a cipőd talpa,de még a cipőd oldalsó részének egy része is, sőt, ha annyira nincs mázlid, hogy a farmerod/nadrágod eléggé leér,akkor még az is saras lesz.  Az ilyeneket meg csak hatalmas kerülőkkel lehet elkerülni, de mivel az ember általában mindig rohan (mert az ember nagyon is ilyen) ezért nem méri fel a terepet, de nem is akarja, még ha felmérné sem menne kerülőúton, mondván, hogy ott is pocsolya van, egy kis szökkenés, esetleg járdáról való lelépés meg nem okoz gondot. De miért lépünk bele a tócsába,ha az egyszer mégsem sáros és talán még le is tisztítaná a cipőnket? Azért, mert ha sietünk valahová, nem szeretünk kizökkenni a tempóból és egyszerűen nem vagyunk hajlandóak annyira lelassítani , hogy szépen lépjünk bele a tócsába, tehát még akkor se tudunk elég lassan belelépni és felcsattan a pocsolya egy kis része a nadrágunkra. A másik meg az, hogy a cipők nem vízhatlanok és a varrásnál bemegy a víz, és kellemetlen ha vizes lesz a zoknink. Főleg azért is, mert tökéletes módon tud büdösödni.

Semmi másért nem utálom, csak a sár és a pocsolyák miatt.Hol nem szarom le, hogy kicsit vizes lesz a kabátom meg a fejem? Meg hát ott az esernyő, de a pocsolyák ellen úgy tudunk csak védekezni, ha kocsival megyünk. De ha kiszállsz,akkor is pont egy pocsolyában találod magad. Nyálas, nyirkos, nem szeretem. Meg azt sem, hogy ilyenkor az olajfoltok eléggé látványosan látszódnak,a szivárvány színei pompáznak benne, és szép is lenne, ha éppen nem lenne nedves az aszfalt. És ha ki akarom kerülni? Nem lehet, mindenhol vannak pocsolyák, ez benne az idegesítő.

A másik meg hogy sötét van, de ez annyira nem zavar. Sokaknak nagyon befolyásolja az érzelmi állapotát az időjárás, szerencsére nekem nem. Nem mondhatnám, hogy az egész napomat befolyásolja az eső, mert mikor felébredtem, ugyan szomorúan vettem észre, hogy megint esik, de nem volt rám kihatással. Jó napom volt, illetve még most is tart, ugyanakkor nem lesz túl eseménydús. Kinek van ilyen időben kedve bárhová is menni? Azok a fránya pocsolyák tartanak vissza...

Ja,és majd elfelejtettem, annál semmi nincs rosszabb, mikor állsz a zebránál és várod, hogy elhaladjon az autó, hogy azután te átmehess, és hát gyorsnak kell lenned, mert utána meg egy egész kocsisor fog következni és nem mindenhol van közlekedési lámpa, így hát megvárod azt az egy kocsit, gyorsan átmész. Már startra készen állsz,a lábad már akkor lendül az úttest felé, amikor a kocsi ráhajt a zebrára, viszont hoppá, az autó egy egész tócsa tartalmát rád pancsolta. Fasza. Persze már kisgyerekként is tudtam, hogy ha esik az eső, akkor kicsit távolább kell állni az autóktól, mert a gépjármű-vezetőket nagyon nem érdekli, hogy x ember áll az zebránál és egy méretes tócsa van az út szélén, és tudja, hogy a kerék bele fog érni, de nem lassít. Talán még röhög is , hogy mennyire kiszúrt velük. Eszükbe sincs lassítani, hogy ne fröcsköljön annyira, ez a tolerancia teljes hiányát jelenti nálam ebben az esetben.

Egyébként nekem duplán szar az eső, mert nekem az összes farmerom olyan,hogy majdnem leér a földig a hátsó fele és esős időkben rendszerint vizes lesz, ha kint közlekedek lábbusszal,szóval nem csak a cipőm lesz saras - és esetleg be is ázik - hanem a farmerjaim alja is. Hu,nagyon utálom.

Remélem mostmár jön egy hosszabb esőmentes időszak is, az emberek kedvének is jót tenne, amúgy sincs sok okuk örülni és még az időjárás is szívatja őket.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soprano.blog.hu/api/trackback/id/tr13922345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása